Musikproduktion allmänt

Stjärnornas plats i Sverige

2012-11-03 10:43 #0 av: AnnikaBrandt

Att det kan vara svårt för de mindre kända låtskrivarna eller artister att slå igenom, det är inget nytt?

Hela Sverige är fyllt utav låtskrivare och artister som lätt skulle kunna leva på sin musik. Men tyvärr så är det så att det finns de som redan är kända som tar upp en väldigt stor del utav platsen och de okända personerna, trots att de kanske är bättre än de som redan befinner sig ute på marknaden

 

vad kan problemet vara? För sådana misstag kan väl inte exempelvis skivbolagen göra att de verkligen tror att den personen som de redan har är betydligt mycket bättre än nyare och okända?


Det första orsaken som jag blir träffad utav är det faktum att det kanske är frågan om ekonomi. Pengar styr det mesta av problemen runt omkring oss, så kanske det inte är någon skillnad här. Det kostar nog en hel del att ta fram en okänd artist fram till rampljuset. Reklam och allt som ska läggas ut för att promota nya namn är kanske skrämmande för bolagen?

Men som lyssnare? Hur tänker vi? Vill vi bra ha samma låtskrivare, samma artister, samma producenter? Jag vet inte vad ni säger, men jag anser att det börjar bli allt för tjatigt bland våra svenska namn och allt för många artister låter lika varandra.


Jag har haft turen att jobba med bra kollegor och även kontakter på vissa sidor om musiken och skriverierna... men alla har inte den turen och många kanske inte någonsin kommer att få det. Vilket är synd tack vare att många utav de låtskrivare/producenter och även artister är mycket bra och borde ha en ganska ”lätt” resa till att komma fram till toppen. Jag är också långt ifrån att nå toppen, men jag vet att det finns ofantligt många som önskar de skulle kunna vara där som jag är.

Tänk på att det sitter en levande själ bakom dataskärmen

Sajtvärd: musikproduktion

Mina länkar:

Hemsida: http://www.annikabrandt.com
Youtube-kanal: http://www.youtube.com/BrandtAnnika

Anmäl
2014-01-17 21:08 #1 av: Emiez

Det är väl förmodligen för att den största delen av befolkningen redan har sina favoriter och vissa har nog ganska svårt att acceptera det nya, även om dem nya artisterna och låtskrivarna är snäppet bättre och snäppet modernare tycker man nog om att stanna vid den artisten man följt i flera år! Dock borde fler få chansen och synas och om problemet är pengar varför kan inte dem som redan är rika hjälpa dem nya att få en chans?? 
Riktigt bra skrivet och man undrar ju varför det är så! 

http://emiez.blogg.se/?tmp=918544

Anmäl
2014-01-28 15:11 #2 av: AnnikaBrandt

Kul du gillade artikeln.

Tänk på att det sitter en levande själ bakom dataskärmen

Sajtvärd: musikproduktion

Mina länkar:

Hemsida: http://www.annikabrandt.com
Youtube-kanal: http://www.youtube.com/BrandtAnnika

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.